Graag persoonlijk contact? Bel ons op 06 – 14 14 56 95
Graag persoonlijk contact? Bel ons op 06 – 14 14 56 95

Over ons

 

Wij zijn Hugo Brand en Erline Elstak. Een jaar of 15 geleden begonnen we, als hobby, met het verkopen van platen op beurzen in heel Nederland. De beurzen bevielen zo goed dat we steeds meer tijd aan onze hobby besteedden. In 2012 hebben we onze banen opgezegd en De Vinylloods in Dordrecht geopend.

 

Ontmoetingsplek voor vinylverzamelaars

Met De Vinylloods wilden we een plek creëren waar mensen lekker naar platen kunnen zoeken en verzamelaars elkaar kunnen ontmoeten. We hebben geen winkel die iedere dag open is, maar organiseren regelmatig verkoopdagen in de loods. Dan maken we het gezellig met hapjes, drankjes en DJ’s die muziek draaien. Een feestje voor muziekliefhebbers! Zo’n dag is druk maar we hebben een fijn team dat ons op deze dagen (en bij grote platenbeurzen) helpt. En na afloop zijn we altijd weer trots dat wat we voor ogen hadden helemaal gelukt is!

 

Zuurverdiend zakgeld

Met muziek bezig zijn en nieuwe muziek ontdekken is altijd leuk. We komen veel verschillende mensen tegen en horen allerlei verhalen over hoe ze zijn begonnen met verzamelen, welke concerten ze hebben bijgewoond, welke artiesten ze hebben ontmoet. Vaak is hun eerste zuurverdiende zakgeld opgegaan aan de eerste single of plaat die ze kochten. En ze weten natuurlijk nog precies welke dat is. We beseffen ons heel goed dat een collectie met liefde is opgebouwd. Daarom zullen we er altijd met respect mee omgaan.

 

Als we niet met ons werk bezig zijn…

Dan luisteren we graag naar muziek. Dat kan thuis en dan draaien we een lp. Ook bezoeken we regelmatig een concert of festival om onze favoriete artiesten te zien, of om juist nieuwe muziek te ontdekken. Daarnaast gaan we graag naar de bios of kijken we een film op tv.

 

Onze eigen favorieten

We hebben best veel favoriete platen en onze smaak is dan ook uiteenlopend.

Ik (Erline) luister graag naar soul en funk, bijvoorbeeld Lianne La Havas, Marvin Gaye of Michael Jackson maar ook naar P!nk, The War On Drugs en Arctic Monkeys.

Hugo luistert graag naar jazz, reggae, funk en soul. Maar ook Nederlandstalige muziek zoals Herman van Veen en Maarten van Roosendaal kan hij goed waarderen.

Praten over muziek kan, wat ons betreft, oneindig. Kom dus gezellig een keer langs in de Vinylloods!

Tot ziens,

Hugo en Erline

Taxatie?

  • betrouwbaar
  • professioneel
  • altijd een eerlijke prijs
  • met liefde voor muziek

De Vinylloods

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze loodsverkoopdagen, beurzen en meer? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief: